Új tantárgy akkreditációja

Bejelentkezés

Új tantárgyi adatlap kitöltéséhez be kell jelentkezni a honlapra. Az ehhez szükséges jelszót Vida Máriától kell igényelni a vidamari@ttdh.bme.hu címen.

Új tantárgyi adatlap kitöltése

Új tantárgyi adatlap kitöltéséhez a jobb oldalon levő menüben a "Tartalom hozzáadása" linkre kell kattintani, majd a "Tantárgyi adatlap" linkre. A megjelenő űrlapot ki kell tölteni a tantárgy adataival. A tantárgy ideiglenes kódja BMETE legyen. A tantárgy kód helyére a tantárgy címét kérjük beírni!  Az "Állapot" legördülő menüben választható a "Szerkeszthető" állapot, ha el szeretnénk menteni az űrlapot, de még nem végleges, azaz később még szerkeszteni akarnánk.

A "Végleges" állapot beállításával mentett adatlapot az adminisztrátor beküldöttnek tekinti, és formai ellenőrzés után továbbítja a tantárgyat akkreditációra. A végleges tárgykóddal ellátott PDF formátumú tantárgyi adatlapot az adminisztrátor fogja később feltölteni, és ő fogja kitölteni az akkreditációs bizottság döntési időpontját és a tantárgy rövid címét is.

A tantárgyi adatlap szerkesztése

A „Szerkeszthető”  állapotú adatlap nem került ki a honlap publikus részére, azt csak a tantárgyat kiíró oktató és az adminisztrátor látja bejelentkezés után. Az oktató a jobb oldali menüben listázni tudja az általa létrehozott összes adatlapot a "Saját tantárgyi adatlapok" linkre kattintva. Egy tantárgy kódjára kattintva lehet a tantárgy adatait megnézni. A Szerkesztés gombbal pedig szerkeszteni lehet, ezzel az eredeti adatbeviteli oldal nyílik meg újra. Az adatokat mutató oldalon jobb oldalt felül van egy link: "Nyomtatóbarát változat", ez egy nyomtatható változatot hoz létre. A „Végleges” állapot beállítása előtt a nyomtatható változatot kinyomtatva, a tanszékvezető aláírásával, lepecsételve el kell küldeni az oktatási dékánhelyettes részére.

A tantárgy jóváhagyása

Miután a tantárgyat kiíró oktató véglegesre állította a kitöltött adatlapot, a jóváhagyó jogosultságokkal rendelkező felhasználó veszi át a tantárgyi adatlap kezelését. Amennyiben a tantárgy elfogadásra kerül, akkor a jóváhagyó jogosultságú felhasználó publikálja a tantárgyi adatlapot. Ettől kezdve a tantárgy megjelenik a honlap publikus, bejelentkezés nélkül is látható részén az "Oktatás/Tantárgyak" menüpontban található tantárgyak listájában.