ERASMUS+ oktatói és személyzeti mobilitás pályázat 2017/18 - határidő 09/29

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

Pályázati felhívás ERASMUS+ oktatói és személyzeti mobilitásra a 2017/2018 tanévre
 

Oktatói mobilitás
Az oktatói mobilitási program a felsőoktatási intézmények oktatói oktatási célú tevékenységének elősegítése külföldi partnerintézményben. Céljai között szerepel elérhetővé tenni azt a tudást és tapasztalatot, amit egy másik európai egyetem oktatója nyújthat, azon hallgatók számára is akik nem tudnak részt venni a hallgatói mobilitásban; szolgálja a szakértelem és tapasztalat cseréjét, bővítését; illetve a képzési programok kínálatának és tartalmának gazdagítását.
Az oktatói mobilitás minimális időtartama 2 nap, maximális időtartama 60 nap. A kar által támogatott pályázók összesen legfeljebb 7 napra kaphatnak támogatást, mely magában foglalhat legfeljebb 2 nap utazási napot.
Minden kar 4-4 oktatót nevezhet oktatói mobilitásra, a GTK Idegennyelvi Központ munkatársai külön karként pályázhatnak. Amennyiben a fent megadottnál több fő pályázik egy karról, akkor a kar támogatása és rangsora alapján várólista születik.
A pályázatok elbírálása a karokon történik ezért az igényt a kari koordinátorok felé kell jelezni. A kari koordinátornál a kitöltött STAFF MOBILITY FOR TEACHING MOBILITY AGREEMENT dokumentummal kell pályázni. A kari koordinátor az elfogadott pályázatokat (általa aláírt mobility agreementeket) az Erasmus Irodának továbbítja további ügyintézésre.
 

Személyzeti mobilitás
A személyzeti mobilitás oktatók, adminisztratív és más nem oktató munkatársak külföldi programországbeli partnernél (felsőoktatási intézménynél vagy vállalkozásnál) végzett tapasztalatszerzése tudástranszfer vagy készségek fejlesztése céljából (szemináriumok, kurzusok, gyakorlati periódus, átirányítás stb.).
A személyzeti mobilitás minimális időtartama 2 nap, maximális időtartama 60 nap. A támogatott pályázók összesen legfeljebb legfeljebb 7 napra kaphatnak támogatást, mely magában foglalhat legfeljebb 2 nap utazási napot.

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 22.

Jelentkezni Moson Péternél lehet: moson@bme-tk.bme.hu, H. ép. 41. szoba, 26-90, +36309329626.

A mobilitási formákról és a támogatási összegekről az alábbi helyeken találnak bővebb ismertetőt:
oktatói mobilitás
személyzeti mobilitás