Szilárdtestbeli kvantumbitek vizsgálata konfokális mikroszkóppal kombinált optikailag detektált mágneses rezonancia módszerrel

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
Típus: 
BSc szakdolgozat téma - alkalmazott fizika
BSc szakdolgozat téma - fizikus
Félév: 
2018/19/2.
Témavezető: 
Név: 
dr. Gali Ádám
Email cím: 
agali@eik.bme.hu
Intézet/Tanszék/Cégnév: 
Fizika Intézet, Atomfizika Tanszék
Beosztás: 
egyetemi docens
Konzulens: 
Név: 
Dr. Koppa Pál
Email cím: 
koppa@eik.bme.hu
Intézet/Tanszék: 
Fizika Intézet, Atomfizika Tanszék
Beosztás: 
egyetemi tanár
Elvárások: 

Mindenekelőtt a kvantummechanika alapos ismerete.

Programozási tapasztalat python-nal előnyt jelenthet.

Szorgalmas és érdeklődő diákokat várunk, akik lehetőséget kapnak a bécsi egyetemeken gyakorlat végzésére.

Leírás: 

Gali Ádám Lendület Félvezető Nanoszerkezetek kutatócsoportjába várunk diákokat kísérleti (kvantum)optikai kutatásokba való bekapcsolódásra, pl. érzékenyített bioszenzorok kifejlesztésének, illetve szilárd testekben kialakított kvantumbitek mérésének céljából.

A kutatásokat a Wigner Fizikai Kutatóközpontban kell végezni szoros együttműködésben a BME Fizikai Intézet vezető kísérleti csoportjaival, illetve az Universität Wien kutatócsoportjaival.

A jelölt a konfokális mikroszkóppal kialakított optikailag detektált mágneses rezonancia módszer fejlesztéséhez, a mérések tervezéséhez és kivitelezéséhez járul hozzá. A fejlesztéshez szükséges gyakorlati tudást a világ vezető laboratóriumaiban sajátíthatja el tanulmányutak és szoros együttműködés keretében.

A nyugodt munkához és a szakmai fejlődéshez szükséges minden körülmény biztosított szorgalmas és csapatban együttdolgozó kutató esetén. Élvonalbeli kutatási lehetőséget kínálunk tehetséges és odaadó kutatóknak kinyitva a kaput a világon legjobb kísérleti műhelyei előtt is.

Titkosítas: 
Hozzáférés nincs korlátozva