Idén is elindult a BME Alfa matematikaverseny a középiskolás diákoknak

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

2019-ban új feladatsorokkal ösztönzi a 9-12. évfolyamos tanulók matematika érettségire történő felkészülését a BME Természettudományi Kara.

A Műegyetem karai által fenntartott BME ALFA interaktív gyakorlófelületen szervezett matematikaverseny célja, hogy motiválja a középiskolás diákokat a matematika érettségit megelőző időszakban.

A pontverseny két részből áll: az ún. levelező szakaszban január 14. és április 9. között a kéthetente kitűzött, online elérhető feladatsorokat összesen hat fordulóban, az adott határidőig lehet megoldani – olvasható a versenykiírásban. Az első forduló feladatait január 14-27-ig lehet beküldeni.

A döntőt, amely egyben a díjkiosztó ünnepség is, a BME Matematika Intézetében tartják. A rendezvényre a fináléba jutott diákok tanárait is örömmel várják a szervezők.

A megmérettetésen érintett témakörök, a megoldandó feladatok az érettségire való felkészülésben jelentenek segítséget, továbbá megmutatják a Műegyetemen is elvárt tudásanyagot akár a természettudományi, akár a műszaki, gazdasági területen továbbtanulásukat tervezőknek – mondta Lángné Lázi Márta, a BME Természettudományi Kar (TTK) Matematika Intézetének egyetemi docense, a verseny felelőse.

A vetélkedő nyitott, azaz bárki, bármikor, bármelyik kategóriába bekapcsolódhat, de a szervezők csak a középiskolásokat díjazzák.

A versenyhez ingyenes regisztrációval lehet csatlakozni a BME Alfa honlapon.