HK levél a gólyáknak (2019)

Kedves Gólyák! 

Gratulálunk a felvételihez és köszöntünk Titeket a BME TTK-n! 

Szeretnénk Titeket tájékoztatni néhány fontos dologról, ezért kérünk, ezeket a sorokat alaposan olvassátok végig:

Gólyatábor


Szeretnénk figyelmetekbe ajánlani a gólyatáborunkat, amely 2019.08.22-25. között kerül megrendezésre Balatonlellén, a BME Ifjúsági Táborban. Részvételi díj: 22 000 Ft, amely magába foglalja a szállást, az étkezést, az italfogyasztást, egy pólót és a programokon való részvételt. 
Jelentkezni és befizetni augusztus 15. éjfélig lehet a bmejegy.hu oldalon, ahol egy rövid bemutatkozást kell írnod, és jelezned, hogy szeretnél-e velünk utazni a táborba. 
A közös utazáshoz 2019.08.22. 8:00 és 9:00 között gyülekezünk Vérmezőn. A vonatjegyvásárlás egyénileg történik. A többiekkel 13:00-kor találkozunk a balatonlellei vasútállomáson. 

Amit mindenképpen hozzatok magatokkal: 

  • Az aláírt nyilatkozatot, melyet a Gólyahonlapról tölthetsz le.
  • Egy hideg, zöld üveges sört. 
  • Egy már nem használt plüssállatot, jótékony célra.
  • Fürdőruhát. Mivel a tábor közvetlenül a Balaton mellett van, nem árt, ha esetleg többet is hozol.
  • Játszóruhát. Olyan ruhákat hozz, amit nem sajnálsz, ha véletlenül vizes, sáros, koszos lesz.

A gólyatáborral kapcsolatban további információkat az eseménynél, a gólyacsoportban, illetve a Gólyatábor honlapján találtok.

Kollégiumi férőhely és szociális ösztöndíj

Az elsőéves BSc és MSc hallgatók kollégiumi férőhely pályázatánál szociális helyzetüket és felvételi pontszámukat vesszük figyelembe. Akik kollégiumi férőhelyre szeretnének pályázni, először a https://kefir.bme.hu címen kell jelentkezniük július 30. és augusztus 18. éjfél között. 
A felvételi pontszám sokatoknak hasonlóan jó, így mindenképpen érdemes szociális alapon is pályázni kollégiumra. Szociális helyzetetek felmérésére 2019. augusztus 12-ig adhattok le pályázatot a https://szoc.sc.bme.hu oldalon. A hiányosnak ítélt pályázatoknál hiánypótlásra augusztus 19-ig van lehetőségetek.
A kollégiumi felvételi előzetes eredménye augusztus 23-án, a végleges eredmény pedig augusztus 26-án kerül fel a TTK HK honlapjára.

Ajánljuk figyelmedbe a gólyahonlapot, amely a www.ttkhk.bme.hu/golya címen érhető el. Itt minden fontos információt megtalálsz, amelyek szükségesek az egyetemi élet első lépéseihez. Érdemes a www.csatlakozo.bme.hu oldalon található tájékoztatókat is elolvasni. Tájékozódhatsz ezekben a kollégiumi férőhely pályázat leadásának módjáról, valamint a szociális alapú ösztöndíjakról is.

Bármilyen kérdés esetén írj a ttkhk@lists.ktk.bme.hu címre, vagy keress minket bátran telefonon ezen a számon: 20/435-2482.

Üdvözlettel:

Természettudományi Kar Hallgatói Képviselet