Levél a gólyáknak - 2021

Kedves Gólyák! 

Gratulálunk a felvételihez és köszöntünk Titeket a BME TTK-n! 

Szeretnénk Titeket tájékoztatni néhány fontos dologról, ezért kérünk, ezeket a sorokat alaposan olvassátok végig:

Gólyatábor

Szeretnénk figyelmetekbe ajánlani a gólyatáborunkat, amely 2021.08.16-19. között kerül megrendezésre Balatonlellén, a BME Ifjúsági Táborban. Részvételi díj: 26 000 Ft, amely magába foglalja a szállást, az étkezést, az italfogyasztást, egy pólót és a programokon való részvételt. 

Jelentkezni és befizetni augusztus 8. éjfélig lehet a bmejegy.hu oldalon, ahol egy rövid bemutatkozást kell írnod, és jelezned, hogy szeretnél-e velünk utazni a táborba. A megfelelő méretű póló rendeléséhez kérjük, hogy aki tud, augusztus 3-ig jelentkezzen!

közös utazáshoz 2021. augusztus 16-án délelőtt 10:00-ig gyülekezünk Vérmezőn. A tábor előtt a jelentkezőknek ki kell tölteniük egy űrlapot, hogy szeretnék-e, hogy a szervezők vegyenek neki vonatjegyet vagy egyénileg elintézi. A többiekkel, akik nem Budapestről utaznak, 12:30-kor találkozunk a balatonlellei vasútállomáson. A táborba 13:00-tól léphettek be, ekkor kezdődik a regisztráció 14:45-ig. Kérünk Titeket, ha hamarabb vagy később érkeztek, mindenképp értesítsétek előtte a szervezőket!

Amit mindenképpen hozzatok magatokkal: 

● az aláírt nyilatkozatot, melyet a honlapunkon találsz (Gólyáknak > Gólyatábor > Gólyatábori GYIK);
● személyi igazolványt és védettségi igazolványt, vagy helyette applikációt;

● a kitöltött előfeladatsort, melyet a Facebook eseményhez fogunk kitenni;
● jókedvet, játszós ruhát/cipőt, kényelmesebb szabadidőruhát, amit nem sajnálsz, ha véletlenül vizes, koszos, sáros lesz;
● fürdéshez szükséges eszközöket (papucs, törölköző, …);
● Balaton-szettet (fürdőruha, naptej, stb.), valamint előre nem látható rossz idő esetén melegebb ruhát is;
● egy zöld üveges italt, lehetőleg behűtve;
● egy már nem használt plüssállatot jótékony célra;
● amennyiben valamilyen gyógyszert szedsz, arról se feledkezz el;
● a táborban az ágynemű biztosított, így arra nem lesz szükséged;
● nem árthat, ha van nálad valamennyi költőpénz is, hiszen a büfében szükséged lehet rá

A gólyatáborral kapcsolatban további információkat az eseménynéla gólyacsoportban, illetve a honlap Gólyatábor fülén találtok.

Kollégiumi férőhely és szociális ösztöndíj

Az elsőéves BSc és MSc hallgatók kollégiumi férőhely pályázatánál szociális helyzetüket és felvételi pontszámukat vesszük figyelembe. Akik kollégiumi férőhelyre szeretnének pályázni, először a https://kefir.bme.hu címen kell jelentkezniük. A jelentkezés július 30-án 0:00-kor kezdődik, és augusztus 15-ig jelentkezhettek majd. A felvételi pontszám sokatoknak hasonlóan jó, így mindenképpen érdemes szociális alapon is pályázni kollégiumra. Szociális pályázatok leadási határideje augusztus 9. 23:59, a hiánypótlásra augusztus 16. 23:59-ig van lehetőségetek.
A kollégiumi felvételi előzetes eredménye augusztus 19-én, a végleges eredmény pedig augusztus 23-án kerül fel a TTK HK honlapjára.

Ajánljuk figyelmedbe a gólyahonlapot, amely a www.ttkhk.bme.hu/golya/ címen érhető el. Itt minden fontos információt megtalálsz, amelyek szükségesek az egyetemi élet első lépéseihez. Érdemes a www.csatlakozo.bme.hu oldalon található tájékoztatókat is elolvasni. Tájékozódhatsz ezekben a kollégiumi férőhely pályázat leadásának módjáról, valamint a szociális alapú ösztöndíjakról is.

Bármilyen kérdés esetén írj az info@ttkhk.hu címre, vagy keress minket bátran telefonon ezen a számon: 20/435-2482.

Üdvözlettel:

Természettudományi Kar Hallgatói Képviselet