Cégvilág

Tapasztalataink szerint a TTK szakjai iránt érdeklődő középiskolások, de az ide járó hallgatók nagy része sincs tisztában az akadémiai szférán kívül eső elhelyezkedési lehetőségekkel.

Ezen nem segít a BME szélesebb körben is ismert Állásbörzéje sem, ott ugyanis leginkább csak mérnököket vagy gazdasági szakembereket kereső cégek képviseltetik magukat. Ezért hiánypótlásul 2008. óta megrendezésre  kerül a Cégvilág rendezvény, ahová cégek képviselőit, vezetőit, humánerőforrás munkatársait illetve ott dolgozó TTK-s öregdiákokat hívtunk meg, hogy röviden ismertessék tevékenységüket.

 

Időpont: 2019. április 11. 16:00
BME F épület III. lépcsőház 2. emelet 13-as labor (F3213)
A rendezvény fővédnöke Dr. Horváth Miklós dékán.

 

Amennyiben felkeltette érdeklődését a rendezvény vagy  bármilyen kérdése van, vegye fel a kapcsolatot a Wigner Jenő Szakkollégiummal. A rendezvényen a részvétel teljesen ingyenes.  
(Céges meghívó: magyar/angol)

Mit kell tudni a Cégvilágról:

Olyan cégek mutatkoznak be ezen a rendezvényen, ahol a TTK-s végzettség kifejezetten előny vagy akár szükséges feltétel. Az 5 év alatt több tucat cég fogadta el a meghívást.  A résztvevők két szekcióban mutatkozhattak be:

  • Gazdasági és modellezési szekció: főként gazdasági elemzéssel, adatbányászattal, modellalkotással és informatikai kutatás-fejlesztéssel foglalkozó cégek szerepeltek
  • Műszaki szekció:  ipari kutatás-fejlesztéssel és műszaki modellezéssel foglalkozó cégek

Mindkét szekcióban a résztvevő cégek egy legfeljebb negyedórás diavetítéses ismertetőt tartottak és válaszoltak az érdeklődők kérdéseire.

  • Milyen témákkal foglakoznak a cégnél?
  • Melyek azok a kihívások, amelyek vonzóvá teszik a munkát?
  • Milyen elvárásoknak kell megfelelnie, milyen képzettségekkel (BSc/MSc, nyelvtudás) kell rendelkeznie egy potenciális alkalmazottnak?
  • Lehet-e esetleg szakmai gyakorlatot szerezni, diplomamunkát készíteni?
  • Jelent-e előnyt a PhD fokozat?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Céges résztvevők 2018-ban

Korábbi résztvevők:

Gazdasági és modellezési szekció

Műszaki szekció