Középiskolás TDK

 

Mi a TDK? A TDK, azaz Tudományos Diákkör egy remek lehetőség arra, hogy mélyebben beleásd magad az érdeklődési területedbe. A TDK nem más, mint egy kutatási projekt, melynek kivitelezését konzulens segíti. A kutatási eredményeket egy dolgozatban kell összefoglalni, majd a TDK Konferencián előadni. A résztvevők előadását zsűri értékeli, így a TDK egyben egy verseny is.

A BME-n minden év őszén tartjuk a TDK konferenciát. Az itt bemutatott pályamunkákkal, ha a zsűri úgy dönt, a szerzők a kétévenkénti Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) vehetnek részt.

Miért jó benne részt venni? Lehetőséged lesz a választott tématerületben elmélyülni és az általad felkért oktatóval (TDK konzulenssel) komolyabb közös kutatómunkát folytatni, ami önmagában is értékes és az egyetemi felvételi során, valamint később a munkaerőpiacon is komoly értékkel bír majd számodra. Azoknak pedig, akik tudományos karriert terveznek, a TDK nyújtja az első lépést önmaguk kipróbálására és a kutatói élet megismerésére.

Hogyan jelentkezhetsz? Minden téma mellett megtalálod a terület műegyetemi szakértőjének nevét és elérhetőségét. A kutatás készítése során az oktató tanáccsal, eligazító javaslatokkal segíti majd a kutatómunkádat. A kiválasztott témád szakértőjét keresd meg emailben és kérd fel témavezetődnek (konzulensednek). Ha a kapcsolatfelvétellel bármi problémád adódna, kérlek, hogy írj a simon.ferenc@ttk.bme.hu címre.

BME TTK Témajavaslatok