Szakdolgozat- és diplomatéma-kiírás menete

Bejelentkezés

Új diplomatéma beviteléhez be kell jelentkezni a honlapra. A belépéshez első alkalommal regiszrálni kell a honlapra, az ehhez szükséges felhasználónevet és jelszót Vida Máriától kell igényelni a vidamari@ttdh.bme.hu címen.

Aki valamikor már regisztrált a honlapon, nincs más teendője, bármikor beléphet és kiírhatja az új témajavaslatát. Belépés itt.

Szakdolgozat- vagy diplomatéma bevitele

Szakdolgozat- illetve diplomatéma kiírásához a jobb oldalon levő menüben a "Tartalom hozzáadása" linkre kell kattintani, majd a "Szakdolgozat, diploma téma konzulens nélkül" vagy a "Szakdolgozat, diploma téma konzulenssel" linkre attól függően, hogy a témavezető TTK-s vagy pedig külsős egy belső konzulenssel. A megjelenő űrlapot ki kell tölteni a téma adataival. Az esetleges hallgató adatait ekkor még nem szükséges megadni, de a többi mező kitöltése kötelező.  Az "Állapot" legördülő menüben választható a "Szerkeszthető" állapot, ha el szeretnénk menteni az űrlapot, de még nem végleges, azaz később még szerkeszteni akarnánk. Ha itt "Végleges" állapotot választunk, akkor fogja tudni a témákat jóváhagyó, hogy elbírálható a téma. A lap alján kiválasztható az is, hogy melyik félévre szeretnénk a témát kiírni. Ezután a lap legalján el kell menteni a bevitt adatokat.

A téma szerkesztése/másolása

Ekkor még a téma nem került ki a honlap publikus részére, azt csak a témát kiíró oktató és a témákat jóváhagyó látja bejelentkezés után. Az oktató a jobb oldali menüben listázni tudja a saját témakiírásait a "Saját szakdolgozat, diplomatéma kiírások" linkre kattintva. A megnyíló oldalon az eddigi összes, saját maga által valaha készített téma listáját kapja. Lehetőség van szűrni adott félévre vagy típusra (azaz hogy milyen hallgatóknak szánt témáról van szó) illetve cím szerint sorbarendezni a témákat (alaphelyzetben a kiírás időrendjében történik a rendezés, a legfrissebb legfelül). Egy téma címére kattintva lehet a téma adatait megnézni. A Szerkesztés gombbal pedig szerkeszteni lehet, ezzel az eredeti adatbeviteli oldal nyílik meg újra. Az adatokat mutató oldalon jobb oldalt felül van egy link: "Nyomtatóbarát változat", ez egy nyomtatható változatot hoz létre.

Bal oldalon legfelül egy "Tartalom másolása" feliratú link található, ezzel a gombbal teljesen új témakiírást kezdhetünk a szokásos űrlapot szerkesztve. Ilyenkor az űrlap mezőibe betöltődnek annak a témának az adatai, amelynek a lapján megnyomtuk a tartalom másolása linket. Az új téma címébe automatikusan a "Clone of [korábbi másolt téma címe]" kerül, amely módosítható.

A téma jóváhagyása

Miután a témát kiíró oktató véglegesre állította a kitöltött adatlapot, a jóváhagyó jogosultságokkal rendelkező felhasználó bejelentkezés után a jobb oldali menüben az "Összes szakdolgozat, diplomatéma kiírás" linkre kattintva listát kap az összes eddig bevitt témáról. Itt is lehet szűrni a félévre illetve a típusra. Az is látható a táblázatban, hogy az állapot végleges-e vagy még szerkesztés alatt van-e egy adott téma, illetve hogy már publikálásra került-e (azaz jóvá van-e hagyva a téma). Az egyes témák nevére kattintva tekinthetők meg a téma részletes adatai, innen elérhető egy nyomtatható változat és a Szerkesztés gombra kattintva a bejelentkezett jóváhagyónak is módjában van szerkeszteni, változtatni a téma részleteit. Amennyiben a téma elfogadásra kerül, akkor a szerkesztő oldal legalján lehet ezt elfogadni: itt a jóváhagyó jogosultságú felhasználónak megjelenik egy olyan rész, hogy "Közzétételi beállítások", ahol a "Közzétéve" szöveg melletti kockát kipipálva válik a téma elfogadottá. Ettől kezdve a témakiírás megjelenik a honlap publikus, bejelentkezés nélkül is látható részén az "Oktatás/Szakdolgozat, diplomatéma kiírások" menüpontban.

Hallgatói jelentkezés a témajavaslatra

A témákat böngészve a hallgató kiválasztja a neki tetsző témát, megkeresi a témát kiíró témavezetőt vagy belső konzulenst. Az oktató beírja a hallgató nevét a téma "Szerkesztés" oldalán, kinyomtatják a témakiírás "Nyomtatható változatát", aláírják a szükséges helyen és beírják a dátumot. Ha szükséges, beírják a záróvizsgáztató tanszék nevét. Végül az űrlapot eljuttatják a Dékáni Hivatalba Vida Mária részére.