2024. évi szenátusi tag választás - jelölés menete

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

Nem oktató/kutató tag jelölés

A jelöltállítás titkosan, urnásan történik a Dékáni Hivatal titkárságán (K épület 1. emelet 90.).  Érvényesen jelölni 1 kollégát lehet. Érvénytelen az a jelölés, mely 1-nél kevesebb vagy 1-nél több jelölést tartalmaz.

A jelölési időszak május 7-én (kedden) reggel 8-kor kezdődik és május 10-én (pénteken) déli 12-ig tart (kedd-csütörtök 8:00-15:30, péntek 8:00-12:00).

A jelölés a következő módon történik: a Dékáni Hivatal titkárságán mindenki aláírja és dátummal ellátja a névjegyzéket a saját nevénél.  Ezután kap egy jelölőívet, amelyen egy nevet megjelöl (a név előtt lévő karikába X vagy + jelet tesz), a lapot négybe hajtja és bedobja az urnába.

 

Oktató/kutató/tanár tag jelölés

A TTK a Szenátusba 2 rendes oktató/kutató/tanár tagot és 2 póttagot választ. A jelöltállítás titkosan, a Neptun UniPoll rendszerében történik. Érvényesen jelölni 1, 2, 3, 4 vagy 5 kollégát lehet. Érvénytelen az a jelölés, amely 1-nél kevesebb vagy 5-nél több jelölést tartalmaz.

A jelölési időszak május 9-én (csütörtökön) 6-kor kezdődik és május 11-én (szombaton) délután 18-ig tart.

A megadott időszakban a Neptun WEB-es oktatói felületére kell bejelentkezni: https://neptun.bme.hu/oktatoi/login.aspx

Útmutató az UniPoll használatához.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy – a korábbi szabályoktól eltérően – a Kar dékánja NEM kerül fel automatikusan a jelöltlistára, így a Szenátus tagjai közé csak akkor kerül be, ha megfelelően sok jelölést kap ahhoz, hogy a jelöltlistára felkerüljön, továbbá a majdani (2024. május 23-i) választáson megfelelően sok szavazatot kap.  Az Egyetem és a Karok működése szempontjából előnyös, ha a Karok mindenkori dékánjai a Szenátus szavazati jogú tagjai.

Kérjük, hogy mind a jelölésen, mind a majdani szavazáson (melyről később tájékoztatást küldünk) vegyen részt annak érdekében, hogy az érvényességi küszöböt elérjük (választásra jogosultak minimum 25%-a), illetve, hogy a jelöltek is elérjék a megfelelő jelölésszámot (választásra jogosultak min. 5 %-a).  Legalább 4 jelöltnek szükséges megszereznie a megfelelő jelölésszámot, ellenkező esetben a jelöltállítást meg kell ismételni.

Szenátusi tagjelölt az az 5 fő lesz, akik csökkenő sorrendben a legtöbb jelölést kapják (elérve a minimálisan szükséges jelölésszámot).  Közülük fogjuk a Szenátus tagjait megválasztani.  A választás napja 2024. május 23. lesz, amely szavazás szintén a Neptun Unipoll rendszerében kerül majd lebonyolításra.